←←← Tillbaka
Tweet

Länksamling över gruppvåldtäkter

Denna sammanställning är tänkt att fungera som underlag i debatten och i journalistiskt arbete för att studera gruppvåldtäkter primärt och dessas relation till asylinvandringen i Sverige. Listan innehåller mediauppmärksammade sexualbrott utövade av män i grupp där signalement eller ursprung på förövarna har framkommit på ett eller annat sätt. Dessa brott innefattar gruppvåldtäkter, gruppvåldtäktsförsök, massövergrepp och massofredanden. En kortfattad beskrivning finns för varje brott samt datum och källor.

Antal fall: 144
Andel fall med icke-svenska gärningsmän: 98.6 %
Andel fall med svenska gärningsmän: 1.4 %

2017-12-02

Katerina Magasin publicerar andra delen i reportageserien Next stop Ronneby, i vilken en svensk kvinna berättar att hon var tvungen att lämna Landskrona då hon systematiskt blev sexuellt antastad och förföljd i det offentliga rummet. Bland annat så ska "fyra invandrarmän" ha kommit in på hennes jobb en eftermiddag och börjat tafsa på henne. Kvinnan menar nu att utvecklingen har börjat gå åt samma håll även i Ronneby.

Källa: KATERINA MAGASIN
2017-12-01

Katerina Magasin publicerar första delen i reportageserien Next stop Ronneby, i vilken det bland annat framgår att en 11-årig svensk flicka blir sexuellt ofredad och kallad "hora" i centrala Ronneby av nyanlända asylsökare.

Källa: KATERINA MAGASIN
2017-11-01

Flertalet svenska mammor slår larm om att män i grupp försökt röva bort deras minderåriga döttrar på olika håll i Malmö. En mamma vittnar om hur "två män i 40-45 års åldern med bruna ögon och svart hår" försökt locka med sig hennes dotter från en mataffär. En annan mamma beskriver en liknande händelse där tre män tycks ha planerat att röva bort hennes dotter från en annan mataffär.

Källa: 24MALMÖ
2017-10-25

Kvällsposten rapporterar om tre svenska 14-åriga flickor som i början av höstterminen 2016 ska ha blivit tafsade på och sexuellt trakasserade på en grundskola i Malmö av unga män med invandrarbakgrund. En av de unga männen, som kommer från arabvärlden och påstår sig vara 16 år gammal, ska även ha gjort sig skyldig till att ha misshandlat flickorna samt fullbordat en våldtäkt av ytterligare en 14-årig flicka på skolan. Förövaren menar att flickorna själva har bjudit in till övergreppen genom att "klä sig sexigt". Även rektorn på skolan ska ha sagt "täck er och gå inte så erotiskt" till flickorna när de berättade om övergreppen.

Källa: KVÄLLSPOSTEN
Källa: KVÄLLSPOSTEN
Källa: FRIA TIDER
2017-10-23

Två unga män åtalas för en grov gruppvåldtäkt som ska ha ägt rum en lördag i maj i Hjällbo, Göteborg. Båda männen är albaner.

Källa: GÖTEBORGS-POSTEN
Källa: FLASHBACK
2017-10-07

Kvinna våldtagen i en gångtunnel i Kungsängen. Enligt obekräftade uppgifter från sociala medier så ska det handla om en gruppvåldtäkt som enligt offret utfördes av tre gärningsmän som inte pratade svenska.

Källa: EXPRESSEN
Källa: FLASHBACK
2017-10-02

Katerina Magasin publicerar intervju med en svensk pappa vars 13-åriga dotter blev drogad och gruppvåldtagen av "fem äldre killar från Mellanöstern". Av intervjun framgår att killarna ska ha ordnat "knullfester" under vilka flickor systematiskt drogades och utnyttjades sexuellt. Den 13-åriga flickan ska innan gruppvåldtäkten ha varit oskuld och efter händelsen mått så dåligt att hon drabbades av panikångestattacker och försökte begå självmord två gånger.

Källa: KATERINA MAGASIN
2017-09-29

Minderårig flicka våldtagen i närheten av biblioteket i Enköping av en 15-årig arab och en 16-årig afrikan.

Källa: ENKÖPINGS-POSTEN
Källa: INFORMATIONSKRIGET.SE
2017-09-27

Katerina Magasin publicerar intervju med en 52-årig svensk kvinna som i november 2015 ska ha utsatts för en gruppvåldtäkt av två irakiska män vid en gångtunnel i Midsommarkransen utanför Stockholm. De båda männen ska ha skrattat och kallat kvinnan för "jävla fitta" och "jävla hora" i samband med övergreppet för att sedan lämna henne på marken i regnet. Våldtäkten resulterade i endast "en liten notis i lokaltidningen".

Källa: KATERINA MAGASIN
2017-09-23

Vittnen slår larm om att det på flera HVB-hem för så kallade "flyktingbarn" i Malmö pågår drog- och spritfester under vilka "utslagna unga flickor" blir gruppvåldtagna och fotograferade.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
2017-09-12

Metro rapporterar om vad som förefaller vara den grövsta gruppvåldtäkten i svensk rättshistoria. En kvinna ska i augusti 2016 i Fittja utanför Stockholm ha blivit överfallen och indragen i ett trapphus där 19-20 män "väntade med byxorna nere och väntade på sin tur" för att utsätta kvinnan för en sadistisk massvåldtäkt som pågick under flera timmar. "De diskuterade, vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik" menar kvinnan, som även ska ha utsatts för så grovt fysiskt våld under den pågående massvåldtäkten att hon stundtals var medvetslös. Enligt uppgift ska händelsen ha "lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma" för offret, som även beskrivs befinna sig i en "socialt utsatt situation". När hon förgäves försökte få hjälp från andra boende i området efter massvåldtäkten så fick hon bland annat höra att hon var "äcklig" för att hon hade "sperma i håret". Samtliga åtalade har icke-västlig invandrarbakgrund.

Källa: METRO
Källa: NYHETER IDAG
Källa: FRIA TIDER
2017-09-03

Kvinna gruppvåldtagen på ett hotell i Södertälje av två män med invandrarbakgrund.

Källa: LÄNSTIDNINGEN
Källa: FLASHBACK
2017-08-24

Anonym lärare rapporterar från en högstadieskola någonstans i Sverige att skolan har problem med "åtta så kallade barn från Afghanistan" (vilka personalen uppskattar vara upp mot 30-40 år gamla) som sexuellt trakasserar flickorna och de kvinnliga lärarna. Bland annat så ska den anonyma läraren ha hamnat ensam med en av afghanerna i en hiss varpå denne ställde sig bakom henne och tafsade medan han sniffade henne i nacken och utbrast "I can smell your pussy!". En av högstadieflickorna mår så dåligt av de sexuella trakasserier hon upplever från särskilt två av de vuxna männen att hon "bara gråter och vägrar gå till skolan". Männen "glor, tafsar och kommer med äckliga kommentarer, precis som de brukar göra hemma på gatan därifrån de kommer" menar läraren, som vill vara anonym av rädsla för social stigmatisering.

Källa: AVPIXLAT
Källa: KATERINA MAGASIN
2017-08-06

Ett dussintal fall av sexuella ofredanden äger rum under Karlskrona skärgårdsfest. En volontär på plats ska bland annat ha bevittnat två killar med utländsk bakgrund förfölja tjejer i publiken. Killarna ska enligt uppgift även ha tafsat på tjejerna och "sagt grova könsord".

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: FLASHBACK
2017-08-05

UNT rapporterar om en ny undersökning från Region Uppsala som visar att hela åtta av tio gymnasieflickor känner sig otrygga när de vistas utomhus centralt i staden. Enligt Uppsalapolisen så beror den stora otryggheten på att "invandrarkillar i grupp" angriper de svenska flickorna.

Källa: UPSALA NYA TIDNING
Källa: FRIA TIDER
2017-07-22

Kvinna i 40-årsåldern omringad, sexuellt ofredad och tafsad på vid en sjö i Vimmerby av en grupp unga män som "talade ett främmande språk" och sedan lämnade platsen i en utlandsregistrerad bil. Kvinnan uppges ha blivit "skärrad och kränkt" av upplevelsen.

Källa: DAGENS VIMMERBY
Källa: VIMMERBY TIDNING
2017-07-16

Ännu en överfallsvåldtäkt av en ung kvinna äger rum i centrala Östersund mindre än ett dygn efter den första. Denna gång ska det ha rört sig om en gruppvåldtäkt med tre "lätt mörkhyade" gärningsmän som "pratade ett främmande språk".

Källa: AFTONBLADET
Källa: POLISEN
2017-07-15

Ung kvinna överfallsvåldtagen i centrala Östersund av en mörkhyad man i 30-årsåldern med "svarta ögon" som ska ha fått hjälp av ytterligare två mörkhyade män som har "stått och hållit vakt" medan våldtäkten pågick.

Källa: AFTONBLADET
2017-07-14

Kvinna grovt gruppvåldtagen i ett skogsområde mellan Barkarby och Hjulsta utanför Stockholm av tre gärningsmän som beskrivs vara "östafrikanska till utseendet".

Källa: DAGENS NYHETER
2017-07-09

Kvinna misshandlad med upprepade slag och utsatt för våldtäktsförsök i en park i centrala Västerås av två "mörkhyade" män.

Källa: AFTONBLADET
2017-06-19

En "sexduo" bestående av två medelålders afrikanska män dömda för att tillsammans och var för sig ha sexuellt ofredat en rad svenska flickor och kvinnor i Stockholm och Uppsala mellan oktober 2016 och april 2017. Duon ska bland annat verbalt ha sexuellt ofredat en 15-årig flicka och tafsat henne på låret ombord på ett pendeltåg. En annan 15-årig flicka ska ha utsatts för ett sexuellt övergrepp inne på McDonalds i centrala Stockholm då en av afrikanerna ska ha fört in i sin hand under trosorna på flickan medan han utbrast "what a nice body!". Även en 11-årig flicka ska ha blivit tafsad på låret av en av afrikanerna inne på Stockholms centralstation.

Källa: AFTONBLADET
Källa: FRIA TIDER
2017-06-17

15-årig svensk flicka itvingad alkohol och våldtagen i källare i samband med en fest i Östersund. Våldtäktsmannen, en somalier som anlände till landet som flykting år 2013, fick hjälp av en släkting som enligt vittnesuppgift "verkade hålla vakt medan våldtäkten pågick".

Källa: SVERIGES RADIO
Källa: FRIA TIDER
2017-06-14

14-årig flicka gruppvåldtagen i en lägenhet i Västerås av tre somalier samt ytterligare en misstänkt.

Källa: AFTONBLADET
Källa: FLASHBACK
2017-06-10

Aftonbladet rapporterar om tre så kallade "ensamkommande flyktingbarn" från Afghanistan som i januari ska ha misshandlat och våldtagit två flickor i samband med en fest i Brandbergen söder om Stockholm. Flickorna ska ha blivit övertalade att dricka sprit, varav en av dem sedan blev våldtagen av två av afghanerna i ett sovrum medan den andra flickan blev våldtagen av den tredje afghanen i ett annat sovrum. I en SMS-konversation mellan två av afghanerna efter våldtäkterna ska det bland annat ha yttrats "Har du sagt något till horan? O Allah, vi har blivit avslöjade!".

Källa: AFTONBLADET
Källa: FRIA TIDER
2017-06-10

Två afghanska medborgare gruppvåldtar tonårsflicka utomhus i centrala Eksjö och blir tagna på bar gärning.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: AVPIXLAT
2017-05-15

Östra Småland rapporterar om en incident som ska ha inträffat i juli 2016. En medelålders man med "nordafrikanskt utseende" dyker oinbjuden upp inne i en bostad i Kolboda utanför Kalmar och börjar stirra på en lättklädd 15-årig flicka, vilket mamman till flickan finner "mycket obehagligt". Senare samma kväll dyker mannen upp vid bostaden igen tillsammans med två andra män och börjar titta in genom fönstren medan de hetsar upp varandra och "kräver" att bli insläppta i bostaden. När de inte blir insläppta så försvinner de mot ett skogsområde cirka 200 meter bort, där en gruppvåldtäkt av en svampplockande kvinna ska ha ägt rum någon halvtimme senare. "I min värld är det ingen tvekan om att det är de här tre männen som låg bakom övergreppet", hävdar mamman till flickan.

Källa: ÖSTRA SMÅLAND
2017-05-08

En "trio" bestående av tre unga män från centralasien åtalas för en rad olika sexualbrott mot två 13-åriga flickor som ska ha ägt rum i och kring Kalmar mellan augusti och december 2016.

Källa: 24KALMAR
2017-04-28

Kvinna kidnappad under pistolhot av två syriska flyktingar i Malmö och nedtvingad i en källare där hon tvingades klä av sig naken för att sedan bli sprutad med kallt vatten och gruppvåldtagen i omgångar av de båda flyktingarna.

Källa: AFTONBLADET
Källa: PETTERSSONS BLOGG
2017-04-22

14-årig flicka omringad och sexuellt ofredad av "en grupp killar" på ett ungdomsdisko i Ronneby. En av killarna ska ha hållit fast och kramat flickan, slickat henne i ansiktet och tafsat henne på rumpan, trots uppmaningar från flickan att sluta. Enligt polisanmälan som Gangrape Sweden tagit del av så framgår det att gärningsmannen är cirka 175 centimeter lång, mörkhårig och "arabisk". Även flickans 15-åriga kompis ska ha blivit omringad och fasthållen av flera gärningsmän under samma tillställning.

Källa: SVERIGES TELEVISION
2017-04-16

Tonårig flicka misstänks ha blivit grovt gruppvåldtagen av tre män på Södermalm i Stockholm. Enligt uppgift från tingsrätten så ska två av de nu häktade männen vara medborgare i Somalia, medan den tredje är medborgare i Sierra Leone.

Källa: EXPRESSEN
Källa: FLASHBACK
2017-04-15

16-årig flicka våldtagen på privat fest i centrala Härnösand. Tre unga män blir anhållna av polis, varav en misstänks för våldtäkt och de övriga två för medhjälp till våldtäkt. Enligt vittnesuppgift så ska samtliga anhållna män vara afghaner.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: FLASHBACK
2017-04-05

Den 25-årige festfixaren Bardiya Pajouhi och den 50-årige Göteborgskrögaren Navid Atlassi döms till nio års fängelse respektive sex års fängelse för en rad olika sexualbrott. Duon ska bland annat ha turats om att våldta två 16-åriga drogpåverkade flickor i centrala Göteborg medan de filmade övergreppen. De båda männen förnekar att de våldtagit flickorna och menar istället att det handlat om "en härlig utekväll som slutat i ett överraskande positivt gruppsex".

Källa: GÖTEBORGS-POSTEN
2017-04-03

Fria Tider rapporterar om en brutal gruppvåldtäkt som ägde rum i Hedemora i mitten av november 2016. En kvinna ska ha blivit drogad och bortförd till en lägenhet i Hedemora av två män från arabvärlden som sedan turades om att våldta kvinnan hela natten medan de höll strypgrepp på henne och hånflinade. Kvinnan ska förgäves ha försökt göra motstånd genom att skrika, bita och sparka, och har efter övergreppet ådragit sig ångest och depression. Hon drömmer även mardrömmar, är rädd för människor och har tvingats sjukskriva sig från sitt jobb. Båda förövarna anlände till landet som flyktingar år 2013 respektive år 2014 men slipper utvisning efter avtjänat fängelsestraff.

Källa: FRIA TIDER
2017-03-28

Kvinna misstänks ha blivit drogad, angripen och gruppvåldtagen av fyra "utländska turister" på ett hotell i centrala Stockholm.

Källa: AFTONBLADET
2017-03-18

16-årig syrisk medborgare och 23-årig invandrare med svenskt medborgarskap bryter sig in i en lägenhet på Borgmästaregatan i Malmö där de utsätter en ensam kvinna för brutal misshandel, rån, mordhot och upprepade gruppvåldtäkter.

Källa: FRIA TIDER
2017-03-16

Ung kvinna hittad i en trappuppgång i ett lägenhetshus på en ort utanför Borås. Kvinnan förs till sjukhus för vård och fem män häktas för en misstänkt gruppvåldtäkt. Samtliga häktade är syriska medborgare med tolkbehov på arabiska.

Källa: BORÅS TIDNING
Källa: PETTERSSONS BLOGG
2017-03-08

18-årig kvinna sexuellt antastad och utsatt för kidnappningsförsök av fyra män i en bil i Trelleborg på internationella kvinnodagen. Enligt uppgift till 24 Trelleborg så ska minst en av männen vara av utländsk härkomst.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
Källa: 24TRELLEBORG
2017-02-22

En ung flicka sover över i en lägenhet med fyra "ensamkommande män" från arabvärlden på Täljstensvägen i Uppsala. Under natten blir hon våldtagen av en av männen. Hon vaknar senare av att ytterligare en av de fyra männen våldtar henne medan hon förgäves sparkar, biter och river mannen, samt erbjuder honom pengar för att sluta våldta. I lägenheten ska polisen ha funnit tre använda kondomer. Enligt flickans mamma ska flickan efter våldtäkterna flertalet gånger ha drabbats av attacker där hon "skrikit och gråtit och liksom försökt ta bort en gärningsmans händer".

Källa: UPSALA NYA TIDNING
Källa: FRIA TIDER
2017-02-16

20-årig man med intellektuell funktionsnedsättning gruppvåldtagen, filmad och mordhotad av två så kallade "ensamkommande flyktingbarn" från Afghanistan på ett HVB-hem i Uddevalla.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: FRIA TIDER
2017-02-15

Polsk kvinna indragen i ett skogsparti i Järfälla och utsatt för våldtäktsförsök av vad hon själv beskriver vara "2 unga araber" i 20-årsåldern. Gärningsmännen ska även ha dunkat kvinnans huvud mot ett träd i samband med våldtäktsförsöket.

Källa: AFTONBLADET
Källa: INFORMATIONSKRIGET.SE
2017-01-26

"Adam" berättar om hur han blir vittne till en livesändning på Facebook där två män med tunisisk invandrarbakgrund förgriper sig på en ensam kvinna i 25-årsåldern vid halv fyra-tiden på morgonen i centrala Stockholm. Han beskriver det som att "de börjar tafsa och dra i hennes kläder och försöker våldta henne på något sätt".

Källa: FRIA TIDER
2017-01-24

GT rapporterar om hur kvinnor och kvinnliga butiksanställda systematiskt blir omringade och tafsade på av "ungdomsgäng" i Nordstan, Göteborg. Flera av dem vittnar om att sexuella trakasserier och ökad otrygghet blivit en del av vardagen. "Folk stirrar efter en och kanske ropar något. Det är förnedrande och äckligt", säger en av de butiksanställda kvinnorna om att gå hem efter jobbet. Förövarna beskrivs vara "ungdomar från spridda grupper, bland dem förortsungdomar och asylsökande från en rad länder". Rättsväsendet slår särskilt larm om "ungdomarna från Marocko med lång bakgrund i utsatta miljöer".

Källa: GT
2017-01-22

Kvinna gruppvåldtagen i en lägenhet i Uppsala av två afghanska medborgare. Fallet väcker stor uppmärksamhet i media då en tredje gärningsman, en svensk medborgare med iransk invandrarbakgrund, livesänder gruppvåldtäkten på Facebook inför ett flertal vittnen. Enligt uppgift så ska en mobb på 25-30 personer efter våldtäktstillfället ha dykt upp utanför kvinnans fönster och vrålat. Hon ska även ha blivit trakasserad och mordhotad av boende i området när hon rastat sin systers hund. Mannen med iransk invandrarbakgrund ska även ha skanderat "så här ska en svensk hora knullas" under den pågående gruppvåldtäkten medan han hånskrattade.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: FRIA TIDER
Källa: FRIA TIDER
2017-01-13

Två så kallade "ensamkommande flyktingbarn" från Afghanistan gruppvåldtar kvinna utomhus i minusgrader under minst en och en halv timme i Arlöv, Skåne. Kvinnan ska förutom det grova övergreppet även ha fått mottaga dödshot från en av afghanerna.

Källa: FRIA TIDER
2017-01-07

En flicka i Göteborg hittar ett videoklipp på Snapchat innehållande män som turas om att våldta en kvinna medan de skrattar och kallar kvinnan för "svensk" och "tjockis".

Källa: NYHETER IDAG
2016-10-28

15-årig svensk pojke misshandlad, oralt och analt gruppvåldtagen, samt sparkad i ansiktet av tre så kallade "ensamkommande flyktingbarn" från Afghanistan i en park i Västerås.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: FRIA TIDER
Källa: INFORMATIONSKRIGET.SE
2016-10-24

Minderårig pojke utsläpad till ett skogsparti i Gottsunda utanför Uppsala där han blir spottad på, mordhotad, svårt misshandlad och grovt gruppvåldtagen under knivhot av fem afghaner.

Källa: AFTONBLADET
2016-10-02

Sex män gripna för misstänkt gruppvåldtäkt i Visby på Gotland. Det visade sig senare att kvinnan som anmälde gruppvåldtäkten är rullstolsbunden och att de misstänkta gärningsmännen är nyanlända asylsökare. Fallet väcker stor uppmärksamhet och starka känslor i landet då den rullstolsbundna kvinnan på grund av sitt handikapp inte kunnat göra tillräckligt fysiskt motstånd, och att bevisningen därmed inte är tillräcklig för att kunna fälla de misstänkta männen, som i sin tur släpps på fri fot.

Källa: HELA GOTLAND
Källa: HELA GOTLAND
Källa: KRIMINELLT
2016-09-11

Västerbottens-Kuriren rapporterar om flera fall av sexuella ofredanden på festivalen 2 Days In Umeå. Enligt uppgift till Expressen är förövarna "yngre pojkar med nordafrikanskt utseende".

Källa: VÄSTERBOTTENSKURIREN 
Källa: EXPRESSEN
2016-09-09

Två irakiska medborgare åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt för en gruppvåldtäkt som ska ha ägt rum i somras i Trönö, Söderhamn.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: AVPIXLAT
2016-09-07

Kvinna i 45-årsåldern misstänks ha blivit grovt gruppvåldtagen i en lägenhet av tre män med "arabiskklingande namn" i Malmö-stadsdelen Kulladal.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
Källa: AVPIXLAT
2016-09-06

Fyra män från Mellanöstern grips för en gruppvåldtäkt ombord på Finlandsbåten M/S Galaxy.

Källa: FRIA TIDER
2016-09-05

Kvinna i 30-årsåldern förföljd, trakasserad, ofredad och hotad i Moheda av "ett gäng invandrarkillar med Mellanösternutseende". Gänget ska bland annat ha skrikit "hora" och "visa pattarna" efter kvinnan i en megafon, innan de slutligen förföljde henne med bil och försökte preja hennes egen bil av vägen medan de tog bilder och filmade henne.

Källa: SMÅLANDSPOSTEN 
Källa: AVPIXLAT
2016-08-26

26-årig svensk kvinna omringad, trakasserad, misshandlad, tafsad på och utsatt för gruppvåldtäktsförsök av fyra män med utomeuropeisk invandrarbakgrund i en park i Västerås. Kvinnan ska även ha blivit kallad "svenska jävla hora" i samband med övergreppet.

Källa: VESTMANLANDS LÄNS TIDNING
Källa: KRIMINELLT
2016-08-23

Kvinna omringad och tafsad på av en grupp migranter i Salve.

Källa: BAROMETERN
2016-08-19

Haparandabladet rapporterar om hur flickor och kvinnor i Haparanda systematiskt blir förföljda och ofredade av grupper av "män från andra kulturer, som kan ha en annan kvinnosyn".

Källa: FRIA TIDER
2016-08-11

Flera så kallade flyktingbarn utreds för en cirka två veckor gammal gruppvåldtäkt, minst tre ytterligare våldtäkter samt ett sexuellt ofredande i Hörby, Skåne.

Källa: FRIA TIDER
2016-08-02

Vetlanda-Posten rapporterar om hur flera fall av sexuella ofredanden mot unga flickor har anmälts den senaste tiden i centrala Nässjö. Bland annat ska en 13-årig flicka mitt på ljusa dagen ha blivit omringad och tafsad på av ett tiotal arabisktalande män.

Källa: VETLANDA-POSTEN
2016-07-31

Husie, Malmö. Kvinna i 30-årsåldern överfallen bakifrån, ivägsläpad och gruppvåldtagen av en grupp män "som pratade på ett språk hon inte förstod".

Källa: AFTONBLADET
2016-07-29

Kvinna berättar på Facebook om hur hon nyss blivit sexuellt antastad av en grupp bestående av nio migranter mitt på ljusa dagen i närheten av Nässjö centrum. En av dem ska ha bett om oralsex medan en annan bad om sex och onanerade innanför byxorna. Övriga i gruppen ska ha ropat diverse sexuella komplimanger.

Källa: AVPIXLAT
2016-07-26

Två svenska män anhållna misstänkta för våldtäkt av 27-årig kvinna i Kalmar.

Källa: FRIA TIDER
2016-07-23

20-årig kvinna gruppvåldtagen i Mariestad av två "mörka" män som inte pratade svenska.

Källa: FRIA TIDER
2016-07-22

Två flickor våldtagna och flera kvinnor ofredade under Dansbandsveckan i Malung. Enligt uppgift från besökarna är det "nysvenskar" som legat bakom övergreppen.

Källa: FRIA TIDER
2016-07-21

Kvinna i 50-årsåldern gruppvåldtagen av tre främmande män i ett skogsområde utanför Kalmar. Bara någon halvtimme tidigare ska en 15-årig flicka och dennes 40-åriga mamma känt sig hotade och sexuellt trakasserade av en medelålders man med "nordafrikanskt utseende" och ytterligare två män vid en bostad cirka 200 meter därifrån. "I min värld är det ingen tvekan om att det är de här tre männen som låg bakom övergreppet", hävdar mamman till flickan.

Källa: AFTONBLADET
2016-07-20

Nordafrikanskt fotbollslag kastas ut från ungdomsturneringen Gothia Cup efter att ett 40-tal personer ur laget, inklusive den 36-årige ledaren, ska ha omringat minst tre flickor för att sedan ha "hållit fast dem, pussat på dem och vidrört dem på sexuella sätt mot deras vilja".

Källa: NYA DAGBLADET
2016-07-12

Ung kvinna omringad och tafsad på av "6-7 mörkklädda män" i Smögen. Enligt vittnesuppgift ska "ett sällskap på 4-6 personer som utmärkte sig högljutt och sjöng högt på Arabiska" ha rört sig i området kring tidpunkten för det anmälda brottet, och samma sällskap ska även ha varit inne i en butik och försökt kyssa en annan ung kvinna.

Källa: BOHUSLÄNINGEN
Källa: FLASHBACK
2016-07-07

En anmäld våldtäkt, ett misstänkt våldtäktsförsök och en rad fall av sexuella ofredanden blir resultatet av den tre dagar långa "antirasistiska" festivalen Peace & Love i Borlänge. Enligt uppgift från polisen rör det sig om utländska gärningsmän som ska ha omringat sina offer för att sedan förgripa sig på dem.

Källa: FRIA TIDER
2016-07-01

Värmlands Folkblad rapporterar om 30 stycken polisanmälningar som ramlat in under festivalen Putte i Parken. "Grupper av killar" ska ha omringat tjejer och tafsat på dem. Två gärningsmän greps men släpptes senare och fick "åka hem till det HVB-hem där de bor".

Källa: VÄRMLANDS FOLKBLAD
2016-07-01

Fria Tider rapporterar om en gruppvåldtäkt som ska ha ägt rum i Helsingborg hösten 2009. Tre män med arabisk invandrarbakgrund ska ha bjudit in en utvecklingsstörd tonårsflicka till en lägenhet där hon blivit fasthållen och mordhotad samt analt, oralt och vaginalt våldtagen av samtliga tre män.

Källa: FRIA TIDER
2016-06-22

Polisområdeschefen i Jämtland avslöjar för Östersunds-Posten att vågen av massövergrepp, överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter som drabbat kvinnor i Östersund den senaste tiden har utförts av "främst ungdomar som söker eller nyligen fått asyl" och förövarna ser enligt offren ut att "komma från länder i Mellanöstern".

Källa: ÖSTERSUNDS-POSTEN
2016-05-30

14-årig flicka gruppvåldtagen av en 16-årig somalier och ytterligare en gärningsman på en toalett tillhörande en ungdomsgård i Lund. Flickan ska tidigare även ha blivit mobbad och misshandlad av duon.

Källa: FRIA TIDER
2016-05-07

Fyra tonårskillar med "utomvästlig, troligen asylrelaterad invandrarbakgrund" misstänks ha gruppvåldtagit en minderårig flicka i Växjö.

Källa: SMÅLANDSPOSTEN
Källa: AVPIXLAT
2016-05-01

Fem afghanska medborgare häktade misstänkta för gruppvåldtäkt på ett flyktingboende i Årjäng.

Källa: AFTONBLADET
Källa: AVPIXLAT
2016-03-31

Fyra invandrare anhålls misstänkta för gruppvåldtäkt på Finlandsbåten M/S Galaxy.

Källa: FRIA TIDER
2016-03-29

30-årig kvinna hotad och tafsad på av fyra män som pratade på ett "okänt språk" på Stumholmsbron i Karlskrona. Kvinnan ska ha lyckats undfly det pågående övergreppet genom att sparka en av gärningsmännen och springa därifrån. "Det är så typiskt att det här råkade vara killar från ett annat land, det hade lika gärna kunnat vara svenskar", säger kvinnan i en intervju om övergreppet.

Källa: AVPIXLAT
2016-03-27

Kvinna förföljd av bil i Skara, ur vilken tre män sedan hoppar ut och knuffar omkull henne på marken för att sedan försöka slita av hennes kläder. När våldtäktsförsöket misslyckas så blir kvinnan bränd med en cigarett på handen. Enligt uppgift från polisen till Fria Tider så var gärningsmännen inte svensktalande.

Källa: FRIA TIDER
2016-03-21

Kvinna kidnappad och inlåst i en källare till en kafélokal tillsammans med minst sju män i Helsingborg för att sedan bli grovt gruppvåldtagen av sex av dessa med våld och hot om våld under flera timmar. "Nu döms en helsingborgare och en Malmöbo, 28 och 23 år gamla, till vardera fyra års fängelse och utvisning", rapporterar Helsingborgs Dagblad. De dömda ska enligt uppgift vara statslösa och sakna permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
Källa: HELSINGBORGS DAGBLAD 
2016-03-11

14-årig flicka fasthållen och gruppvåldtagen i en park i centrala Linköping av tre invandrarungdomar från Mellanöstern. Efter gruppvåldtäkten ska flickan ha fått mottaga hot från en av våldtäktsmännen om att bli knivhuggen om hon polisanmälde händelsen. Flickan har efter gruppvåldtäkten drabbats av panikångestattacker, sovit i sina föräldrars säng och varit tvungen att ta lugnande medel och sömnpiller. Hon ska även ha fått kraftigt försämrade skolresultat.

Källa: NORRKÖPINGS TIDNINGAR
Källa: FRIA TIDER
2016-03-09

Avpixlat rapporterar om flera fall av sexövergrepp och misshandel som drabbat en rad unga kvinnor i centrala Kungsbacka. Gärningsmännen beskrivs vara av utländsk härkomst.

Källa: AVPIXLAT
2016-03-06

Kvinna överfallen och utsatt för våldtäktsförsök i centrala Östersund av tre män som "pratade svenska med brytning".

Källa: FRIA TIDER
2016-03-02

Kvinna misshandlad och stundtals medvetslös medan tre invandrare turas om att hålla fast henne, strypa henne och våldta henne i en lägenhet på Lyckostigen i Märsta. Kvinnan ska efter misshandeln och gruppvåldtäkten ha ådragit sig blåmärken i ansiktet och på kroppen samt sprickor i underlivet och slemhinnesskador i munnen. De tre invandrarna frias senare från brottsmisstanke då bevisningen inte höll för en fällande dom.

Källa: MARSTA.NU
Källa: KRIMINELLT
2016-03-01

Nathalie, 29, är på väg hem från en busshållplats i Nora när tre till fyra män "i 30-35-årsåldern" som "talade arabiska med vad hon tror är syrisk dialekt" börjar förfölja henne, puttar omkull henne bakifrån, drar henne i håret längs en asfalterad backe och in i en gränd, där de misshandlar henne och skär henne i bröstet med ett vasst föremål. Därefter börjar männen att ta av sina byxor, men hon lyckas undfly platsen. Männen kallade henne enligt hennes egen utsago även för "svenska hora" och "fitta" under misshandeln och våldtäktsförsöket.

Källa: NERIKES ALLEHANDA 
Källa: FRIA TIDER
2016-02-18

Åtal väcks mot två män, båda med tolkbehov på dari, misstänkta för våldtäkt av en 12-årig pojke på ett asylboende i Alvesta.

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: AVPIXLAT
2016-02-12

Aftonbladet rapporterar om en gruppvåldtäkt av en 15-årig flicka som ska ha skett någon gång i augusti 2015 i en lägenhet i Göteborg. Åtta pojkar greps för brottet varav sex anhölls, misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Fyra av dem begärdes häktade medan två släpptes på fri fot. Enligt uppgift till Fria Tider så ska samtliga gripna ha invandrarbakgrund.

Källa: AFTONBLADET
Källa: FRIA TIDER
2016-02-03

Sydsvenskan rapporterar om Vårboskolan i Arlöv där svenska skolflickor så unga som 13-14 år blir hotade och sexuellt trakasserade av asylsökande män i 20-årsåldern. "På rasterna står de och väntar utanför skolan och följer efter oss. Några gånger är det killar som har tafsat i lunchkön" säger en av flickorna om trakasserierna.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
2016-02-01

En ung kvinna i Oskarshamn ska runt lunchtid ha blivit tafsad på av tre män som beskrivs vara "20–25 år, 170-175 centimeter långa och tala på ett utländskt språk".

Källa: BAROMETERN
Källa: BAROMETERN
2016-01-25

SVT rapporterar om hur "hundratals unga män från Marocko och andra länder i Nordafrika" stjäl saker, misshandlar ordningsvakter, samt sexuellt antastar och misshandlar unga kvinnor i och kring Stockholms city, och om hur polisen inte längre klarar av att göra sitt jobb.

Källa: SVERIGES TELEVISION
2016-01-24

En kvinna polisanmäler att hon och två flickor på 11 respektive 14 år har blivit förföljda och sexuellt ofredade av "ett killgäng på fem till sex personer" på Storsjöbadet i Östersund. Kvinnan och de båda flickorna ska ha blivit tafsade på av killgänget och tyckt att det varit "jobbigt och äckligt". "De var tydliga med att de ville bli lämnade ifred men killarna pratade varken svenska eller engelska".

Källa: ÖSTERSUNDS-POSTEN
2016-01-24

Två 11-åriga flickor utsatta för sexuella övergrepp av sju till åtta män på ett äventyrsbad i Växjö. Männen ska ha hållit fast flickorna och tafsat på dem mellan benen och på brösten. En utländsk kvinna ingrep under det pågående övergreppet och "sa till killarna på ett språk som de förstod".

Källa: EXPRESSEN
2016-01-21

Mellanstadieflicka sexuellt antastad och misshandlad i Säffle av fem killar som "skrek hela tiden, på ett språk hon inte förstod".

Källa: SÄFFLE-TIDNINGEN
2016-01-18

Emelie, 28, berättar för Sydsvenskan om sin traumatiska upplevelse på festivalen Big Slap i Malmö förra sommaren. "Tre fyra killar började ta på mig, från alla håll och kanter. De tog överallt och de tog på mina bröst, greppade verkligen tag så att det gjorde ont" berättar hon, och hon "förstod inte språket som killarna talade". Kort därefter inträffar en liknande incident igen. Hon frågar "en grupp på kanske sex åtta killar" om vägen till sitt hotell, och när hon avböjer en sexuell invit från killarna så börjar de skrika "jävla hora, du ska med oss", medan en av killarna tar tag i henne. En vakt ingriper och Emelie lyckas undfly övergreppet.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
2016-01-17

37-årig kvinna överfallen, sexuellt antastad och utsatt för våldtäktsförsök av flera män i centrala Jönköping. Våldtäktsförsöket avbröts av två förbipasserande vittnen. Enligt användaren Framtid på Flashback, som påstår sig ha inblick i fallet, så var gärningsmännen "inte svensktalande".

Källa: SVERIGES TELEVISION
Källa: FLASHBACK
2016-01-14

Sveriges Radio rapporterar om hur Rosenlundsbadet i Jönköping tvingas skärpa bevakningen av badgästerna efter att det förekommit sexuella ofredanden mot flickor och kvinnor av "ensamkommande flyktingpojkar". "Det märks att det är en annan kultur, att det blir en kulturkrock, på deras beteende", säger Gunnel Eriksson, som är verksamhetschef på badet.

Källa: SVERIGES RADIO
2016-01-14

Tidningen Smålänningen rapporterar om hur kvinnor blir sexuellt ofredade på dansgolvet på Harrys i Ljungby av "män med utländsk härkomst". Männen tar kvinnorna på brösten, sticker in händerna under klänningar och trosor, samt hånskrattar när de blir tillsagda.

Källa: SMÅLÄNNINGEN
2016-01-13

Tvåbarnsmamma utsatt för våldtäktsförsök av två män med "utländskt påbrå" vid en lekplats i Stensberg.

Källa: ÖSTRA SMÅLAND
Källa: FLASHBACK
2016-01-12

Två högstadieflickor indragna i en hiss och sexuellt ofredade av två "nyanlända ensamkommande ungdomar" vid en simhall i centrala Kungälv. Flickorna har efter övergreppet fått stöd av kurator för att hantera sin upplevelse.

Källa: KUNGÄLVS-POSTEN
2016-01-05

Två 16-åriga pojkar gripna i Uppsala i samband med en gruppvåldtäkt av en annan 16-årig pojke på "ett familjehem för ensamkommande flyktingbarn".

Källa: UPSALA NYA TIDNING
2016-01-04

Två flyktingpojkar anhållna, misstänkta för att ha utfört en gruppvåldtäkt av en annan pojke i Alvesta. Gärningsmännen uppges komma från Afghanistan.

Källa: NYHETER IDAG
2016-01-01

Flera fall av sexuellt ofredande på Larmtorget i Kalmar. Bland annat så ska två flickor i 17-årsåldern ha blivit omringade av en grupp män som började tafsa på dem. Flickorna lyckades dock fly från platsen och larma polisen. "Männen har inte förstått svenska", enligt uppgift från polisen. En halvtimme senare omhändertogs en person i 20-årsåldern som hade tafsat på två unga kvinnor inne på dansgolvet på en nattklubb.

Källa: 24KALMAR
2016-01-01

Gäng bestående av unga män uppges ha utsatt flickor och unga kvinnor för sexuella trakasserier och ofredanden i Karlstad under nyårsnatten. Gängen ska ha varit "ganska stora" och "närgångna", samt ha bestått av "nytillkomna flyktingpojkar".

Källa: SVERIGES RADIO
2016-01-01

Stora gäng bestående av "ensamkommande från Afghanistan" ska ha omringat och sexuellt trakasserat berusade kvinnor i Malmö under nyårsnatten.

Källa: EXPRESSEN
Källa: AVPIXLAT
2015-12-31

En ung kvinna blir sexuellt antastad och tafsad på i Gävle under nyårskvällen av vad som förefaller vara tre invandrarmän. Kvinnan filmar händelsen, och av videoklippet framgår bland annat att en av männen erbjuder henne pengar i utbyte av sex.

Källa: ARBETARBLADET
2015-12-30

Fyra flickor i åldern 13-15 år blir fasthållna och sexuellt antastade av ett pojkgäng i en vattenrutschkana på Paradisbadet i Örnsköldsvik. En av flickorna ska ha blivit tafsad på bröstet. Flickorna uppger att pojkgänget "inte talade samma språk".

Källa: ALLEHANDA
2015-12-27

Minderårig flicka gruppvåldtagen av tre unga män i ett skogsparti i Västerås. Enligt uppgifter från rättsväsendet och Skatteverket så kommer de tre gärningsmännen från Somalia, Ghana och Irak men innehar svenskt medborgarskap.

Källa: FRIA TIDER
2015-11-15

En mobb bestående av 30 asylsökande män beslutar sig för att gruppvåldta en kvinna och mörda hennes son på ett asylboende i Nora. Anledningen var enligt polisen att kvinnan hade brutit mot muslimska sharialagar genom att befinna sig i Sverige utan en ledsagande man och skulle därför bestraffas med en gruppvåldtäkt. Kvinnan lyckades dock låsa in sig och personalen hann larma polisen innan gruppvåldtäkten och mordet ägde rum.

Källa: ALLEHANDA
Källa: AVPIXLAT
2015-10-17

Tre afrikanska män gruppvåldtar kvinna utanför restaurang i Ludvika.

Källa: DT
Källa: FRIA TIDER
2015-10-09

Fem tonårsflickor på väg från en fest i Solna när de plötsligt blir överfallna, misshandlade, sexuellt ofredade och våldtagna av två främmande pojkar med afrikansk invandrarbakgrund.

Källa: NYHETER IDAG
2015-10-01

Folkbladet rapporterar om en gruppvåldtäkt av en ung kvinna som ska ha ägt rum i en husvagn under Bråvallafestivalen sommaren 2014. Fyra män mellan 21-27 år gamla åtalas för brottet. Enligt dokument från Norrköpings tingsrätt så är samtliga gärningsmän svenskar.

Källa: FOLKBLADET
Källa: EXPONERAT
2015-09-28

10-årig flicka sexuellt antastad utanför Falun av två främmande vuxna män. Flickan har uppgett till polisen att männen var i 25-årsåldern och mörkhyade.

Källa: POLISEN
Källa: AVPIXLAT
2015-09-16

Tre pojkar anhållna för att ha gruppvåldtagit en minderårig pojke i Trelleborg. De tre pojkarna ska enligt åklagaren ha riktat slag och sparkar mot offrets huvud medan de höll fast honom och turades om att våldta honom analt. Gärningsmännen uppges vara flyktingbarn från Afghanistan och Iran samt ha tolkbehov på dari.

Källa: FRIA TIDER
2015-09-09

Natten mot onsdag utsätts en kvinna för en flera timmar lång grov gruppvåldtäkt av fyra pojkar på Södermalm i Stockholm. Enligt handlingar från rättsväsendet så har samtliga anhållna pojkar "utpräglat arabiska namn".

Källa: FRIA TIDER
2015-08-23

Svensk flerbarnsmamma överfallsvåldtagen två gånger inom loppet av en timme på väg från en nattklubb på Tosterön i Strängnäs. Vid det andra tillfället ska en gärningsman ha hållit fast henne medan en annan förgrep sig på henne. Våldtäktsmannen vid det andra tillfället ska även ha yttrat "I'm gonna fuck you, little Swedish girl" innan våldtäkten påbörjades och sedan spottat henne i ansiktet när han var klar. Två asylsökande män från Algeriet respektive Syrien döms för övergreppen.

Källa: AFTONBLADET
Källa: FRIA TIDER
2015-08-14

Fem män gripna och anhållna, misstänkta för att ha utfört en gruppvåldtäkt i en lägenhet i Ludvika natten mot lördag. Enligt dokument från Falu tingsrätt så är de anhållna männen eritreanska medborgare.

Källa: AVPIXLAT
Källa: FRIA TIDER
2015-08-11

Omfattande sexövergrepp äger rum i centrala Stockholm under festivalen We Are Stockholm. Gäng av killar och vuxna män ska ha tryckt sig mot unga kvinnor, tafsat och försökt föra in sina händer under kjolar, byxor och tröjor. Under festivalveckan så omhändertar polisen ett stort antal unga män som förgripit sig sexuellt på unga kvinnor, vilka enligt polisen till stor del utgörs av "ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan".

Källa: NYHETER IDAG
2015-05-31

Kvinna överfallen och utsatt för gruppvåldtäktsförsök i en park i Hagfors av tre män som "var mörka och pratade med varandra på ett för kvinnan okänt språk".

Källa: SVERIGES RADIO
2015-05-15

En kvinna tros ha blivit inlåst i en lägenhet i Malmö och utsatt för gruppvåldtäkter under en hel veckas tid. Två män har häktats och båda uppges vara invandrare från Afghanistan, samt ha tolkbehov på pashto.

Källa: SYDSVENSKA DAGBLADET
Källa: FRIA TIDER
2015-03-07

Ung svensk kvinna inlurad i bil och drogad av två utomeuropeiska invandrarmän utanför Hard Rock Café i Göteborg och förd till en sjö utanför Fjärås i norra Halland där hon sedan får sina kläder avslitna av männen varpå de börjar turas om att våldta henne under "glada skratt". Kvinnan ska även ha blivit bestulen på mobiltelefon, körkort, bankomatkort och träningskort.

Källa: GT
Källa: FRIA TIDER
Källa: FRIA TIDER
2015-01-31

En kvinna i 45-årsåldern blir gruppvåldtagen av åtta män i 25-årsåldern i en hytt ombord på färjan Viking Amorella. Svensk media basunerade först ut att det rörde sig om svenska gärningsmän, men de visade sig senare vara somaliska medborgare.

Källa: LÄNSTIDNINGEN
Källa: AVPIXLAT
2014-12-26

Tre somaliska medborgare gruppvåldtar 14-årig flicka på fest i Östersund.

Källa: AVPIXLAT
2014-12-19

Avpixlat rapporterar om en ung berusad kvinna som i Uppsala våren 2014 ska ha blivit erbjuden skjuts hem av "främmande, utländska män", men istället för att bli hemskjutsad så blev hon tagen till en lägenhet där hon blev gruppvåldtagen av minst två av männen.

Källa: AVPIXLAT
2014-11-29

En yngre kvinna i Göteborg blir förföljd av två män när hon kliver av spårvagnen och blir sedan överfallen med ett slag i ansiktet. Hon ska sedan ha blivit itvingad alkohol och narkotika och därefter blivit nedbrottad på marken och gruppvåldtagen. De åtalade männen är enligt uppgift från Algeriet och Marocko, samt har tolkbehov på arabiska.

Källa: AVPIXLAT
2014-10-11

En 19-årig kvinna i Örnsköldsvik bjuder hem tre manliga rumänska tiggare för att låta dem sova, duscha och äta. Under natten blir kvinnan gruppvåldtagen.

Källa: FRIA TIDER
2014-06-19

En svensk flicka blir utsatt för upprepade brutala gruppvåldtäkter under pistolhot i en kolonistuga i norra Stockholm. Flickan ska ha blivit fasthållen medan gruppen turades om att våldta henne. Efter de upprepade övergreppen i kolonistugan ska flickan ha tvingats in i en bil och blivit förd till en fastighet i Rinkeby där övergreppen fortsatte. Väl inne i fastigheten så trycktes pistolen upp i flickans slida så brutalt att blödningar uppstod och slidmellanväggen slets av. Samtliga åtta åtalade och häktade för övergreppen är icke-västliga invandrare. Anmärkningsvärt är att en av de häktade – Mohamud Faisal Abdikarim – tidigare samma år figurerade i media som ett språkrör för organisationen "Tro Hopp och Kärlek", och ska i en intervju med Sveriges Radio sagt att han "sprider en massa trygghet och kärlek".

Källa: AFTONBLADET
Källa: AVPIXLAT
Källa: FRIA TIDER
2014-05-21

En minderårig svensk flicka uppges ha blivit gruppvåldtagen av fyra män i en bostad i Kalix. Enligt uppgift ska två av gärningsmännen vara ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan, och de andra två uppges även de ha invandrarbakgrund.

Källa: AVPIXLAT
Källa: FLASHBACK
2014-05-05

Kvinna gruppvåldtagen i Göteborg. Tre män i 20-årsåldern anhållna. Enligt uppgift kan det ha rört sig om fler gärningsmän. "Göteborgs tingsrätt har tagit emot en framställan om förordnande av offentlig försvarare för en 18-årig man med arabiskklingande namn som misstänks för grov våldtäkt".

Källa: GT
Källa: FRIA TIDER
2014-04-24

Två flickor, 15 respektive 13 år gamla, utsätts för en våldtäkt av två irakiska medborgare i Stadsparken, Jönköping. De två männen, 23 respektive 22 år gamla, uppges ha tilltvingat sig både oralt och vaginalt samlag av de två flickorna.

Källa: AVPIXLAT
Källa: EXPONERAT
2014-04-21

Kvinna brutalt misshandlad och utsatt för våldtäktsförsök av två män i en skogsdunge i Sävja, Uppsala. Båda männen tros enligt polisen vara av utländsk härkomst.

Källa: UPSALA NYA TIDNING
2014-03-09

En yngre kvinna är på väg hem från en fest i Hammerdal när hon blir överfallen av fyra män som misstänks ha gruppvåldtagit henne. Hon lyckas dock ta sig loss under övergreppet och fly platsen. Strömsundspolisen uppger att det rör sig om 4-5 gärningsmän i åldrarna 15-24 år och att de är av utländsk härkomst.

Källa: AFFÄRSNYTT NORR
2013-11-03

Flicka i yngre tonåren grovt gruppvåldtagen av tre unga män i förorten Kumla, med ytterligare en misstänkt. "På förmiddagen skickade den utsatta flickans målsägandebiträde in ett tilläggsyrkande till Örebro tingsrätt där hon kräver att samtliga tre åtalade män, 18, 20 och 22 år gamla, bör utvisas om de fälls".

Källa: NERIKES ALLEHANDA
Källa: NERIKES ALLEHANDA
2013-10-18

Två somaliska medborgare döms av Solna tingsrätt för grov våldtäkt. Offret ska ha dragits in i en lägenhet där hon misshandlades och gruppvåldtogs upprepade gånger.

Källa: METRO
Källa: AVPIXLAT
2013-08-30

Kvinna grovt gruppvåldtagen av tre somaliska invandrare i Älvsjö, Stockholm. En fjärde gärningsman häktad för medhjälp till grov våldtäkt.

Källa: EXPONERAT
2013-07-31

Kvinna i 20-årsåldern på väg hem från en fest när hon blir överfallen och utsatt för gruppvåldtäktsförsök vid en gångtunnel i Gränby utanför Uppsala av tre män som ska ha pratat "svenska med brytning".

Källa: AFTONBLADET
2013-05-26

39-årig kvinna gruppvåldtagen i Markaryd av fem män som "bröt på något utländskt språk", uppskattningsvis mellan 30 och 50 år gamla.

Källa: SMÅLANDSPOSTEN
2013-02-13

Johanna, 29, överfallen av tre män och gruppvåldtagen av två medan en håller vakt. Händelsen skedde utomhus i förorten Alby utanför Stockholm. Gärningsmännen var "mellan 22-28 år gamla" och "talade svenska med brytning".

Källa: AFTONBLADET
2012-03-10

Två män i 20-årsåldern med turkisk invandrarbakgrund grips för att ha hållit två flickor fångna mot sin vilja i en lägenhet där de utnyttjats sexuellt.

Källa: EXPRESSEN
Källa: PETTERSSONS BLOGG
2011-12-02

En flera timmar lång brutal gruppvåldtäkt av en svensk tvåbarnsmamma äger rum på en flyktingförläggning i Mariannelund. Kriminaltekniker finner 48 spermafläckar från totalt nio män. Tvåbarnsmamman, som hittades blodig efter det brutala övergreppet, tvingades sitta i rullstol och vårdas på psykklinik i fyra veckor. Enligt ett vittne så ska förövarna innan brottet ägde rum ha sagt att de ville hämta "en tjej för att knulla" och ska även ha skrattat och klappat händerna medan gruppvåldtäkten pågick. En av de åtalade ska ha försvarat övergreppet med att offret "är en hora". Samtliga gärningsmän var afghanska flyktingar.

Källa: AFTONBLADET
Källa: KRIMINELLT
2011-10-23

19-årig kvinna nedtryckt i soffa, fasthållen och gruppvåldtagen av tre främmande äldre män på ett "vandrarhem" i Södertälje. Männen ska ha skrattat under den pågående gruppvåldtäkten. "Åklagaren yrkade under rättegången på fyra års fängelse och utvisning för männen eftersom våldtäkten är att bedömas som grov då kvinnan var i numerärt underläge samt påverkad av alkohol".

Källa: AFTONBLADET
2011-05-14

Ung kvinna nedtryckt på madrass, misshandlad och grovt gruppvåldtagen av flertalet män i en lägenhet i Lysekil. Tre av männen åtalas för gruppvåldtäkten. "Åklagaren yrkar att alla tre ska utvisas ur landet och att de ska sitta kvar i häktet till dess en dom vunnit laga kraft".

Källa: BOHUSLÄNINGEN
2009-04-18

Aftonbladet rapporterar om en "sexliga" i Södertälje bestående av sex män med utländsk bakgrund som ska ha gruppvåldtagit minst åtta flickor, varav den yngsta endast tolv år gammal när hon tvingades till oralsex och sedan blev brutalt gruppvåldtagen i ett mörkt vindsförråd.

Källa: AFTONBLADET
2008-08-30

13-årig flicka grovt gruppvåldtagen av tre albaner i ett cykelförråd i Landskrona. En av albanerna ska även ha blivit polisanmäld för en tidigare våldtäkt samt ytterligare ett sexbrott, och en annan av dem ska vid ett tidigare tillfälle ha dömts till ungdomsvård för att ha "varit drivande i en brutal gängmisshandel av tre flickor på en lekplats".

Källa: HELSINGBORGS DAGBLAD 
Källa: FLASHBACK
2005-12-31

Ung svensk kvinna misshandlad blodig med fjäderbatong av fyra somalier på nyårsaftonen i ett skogsområde i Göteborg, varpå hennes jämnåriga svenska kompis blir misshandlad till medvetslöshet med slag och sparkar i ansiktet för att sedan utsättas för upprepade gruppvåldtäkter.

Källa: EXPRESSEN
Källa: FRIA TIDER
2005-09-29

20-årig kvinna överfallen och utsatt för gruppvåldtäktsförsök i Hudiksvall av tre män i 25-årsåldern som "talade både bruten svenska och ett främmande språk".

Källa: SUNDSVALLS TIDNING
2000-06-23

12-årig flicka gruppvåldtagen på midsommaraftonen i ett skogsparti i Hässelby utanför Stockholm av ett flertal unga män med "skiftande nationaliteter".

Källa: AFTONBLADET
2000-01-28

14-årig flicka omringad, tafsad på och gruppvåldtagen i ett parkeringsgarage i Rissne av nio främmande pojkar, samtliga med utländsk bakgrund. I samband med gruppvåldtäkten ska flickan även ha blivit slagen, bestulen på värdesaker och kallad "hora" av pojkarna. Hon ska ha mått så dåligt efter händelsen att hon blev inskriven på en psykklinik.

Källa: AFTONBLADET